torstai 24. lokakuuta 2013

Kilimanjaro Wizards

Torstai oli ihan mahtava päivä! Töissä meillä oli vuorossa biologiaa ja olimme valinneet aiheeksi Afrikan eläimet osa 2. Kerroimme enemmän kirahveista, seeproista ja sarvikuonoista. Nuoret olivat jälleen tosi kiinnostuneita, emmekä jälleen osanneet vastata heidän kysymyksiinsä. Näille nuorille on niin ihana opettaa mitä tahansa koska he ovat aina niin kiitollisia ja kiinnostuneita uusista asioista joita heille opetetaan. Moni nuori oli tänään oikeudessa, joten myös moni työntekijä oli poissa päiväaikaan Mahabusista. 
Onneksi saimme sosiaalityöntekijän meille tulkiksi poikkeuksellisesti. Hän jäi seuraamaan vielä opetuksenkin jälkeen meidän ohjaamiamme pelejä, joihin kuuluivat lippumuistipeli, "let me see your cheeky monkey" ja poni -laululeikit. Lasten nauraa-kikatusta katseltuaan hän sanoi meille että nämä teidän pelit ovat lapsille tosi hyviä terveydelle sekä henkisesti että fyysisesti. Ihanaa saada palautetta omista tekemisistään. Hyvä mieli!!!


Aloitamme joka päivän aina fiiliskierroksella ja jokainen nuori saa ottaa tunnekortin pinkasta ja kertoa millä fiiliksillä on tänä aamuna. Oikeastaan muunlaista tunnetyöskentelyä ei pysty ilman yhteistä kieltä tekemään, joten olemme ajatelleet että parempi edes yksi keino saada selville onko fiilis yhtään parempi kuin eilen. Kun fiiliskierros on joka päivän aluksi se on myös selkeä aloitus ja nuorille jo tuttu tapa aloittaa päivä. Tällöin saa myös hyvin kontaktin jokaiseen nuoreen heti päivän aluksi.


Tämä poika oli sekä iloinen että vihainen.


Iltapäivällä olimme jälleen menossa tanssimaan afroa paikallisen Kilimanjaro Wizardsien kanssa. Tällä kertaa opettelimme häissä tanssittavaa tanssia. Oli aivan huippumukavaa!!! Endorfiiniä hehkuvana palasimme takaisin talolle illan jo hämärtyessä. Tätä ihanaa on pakko saada taas ensi viikolla lisää!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti