maanantai 28. lokakuuta 2013

Hot Springs

Viikonloppuna melkein koko TVL talon väki lähti retkeilemään Hot Springseille eli kuumille lähteille. Ajelimme reilu tunnin matkan kuoppaista tietä Moshista läpi pölyävän erämaan jossa siellä täällä oli tönö siellä täällä. Uskomatonta että ihmiset tosiaan selviytyvät niin karuissa oloissa ja pikkuruisissa asunnoissaan!






Perille päästyämme edessämme avautui kuin tyhjästä pölähtänyt keidas jossa keskellä oli lähde ja ympärillä rehevää luontoa. Ihan ihmeellistä miten äkkiä maisema voi muuttua totaalisesti! Heti alkuunsa meille pystytettiin teltat (koska mukana oli teltanpystyttämistä ja purkamista varten palkattu henkilö) ja pari kokkia alkoi heti väkertämään meille sapuskaa. Medän vastuulle jäi ottaa rennosti ja nauttia, vaikka kuinka olisi tehnyt mieli alkaa heti pystyttämään omaa telttaa. Simmarit päälle ja uimaan. Vesi oli uskomattoman lämmintä, ehkä 30C ja todella kirkasta. Vesi virtasi aika kovaa joten ihan urheilusta se ajoittain meni. Lähteeseen pystyi hyppäämään liaanilla ja paikalla olikin lauma paikallisia jotka innosta hihkuen hyppivät meidän kanssa liaanilla. Meillä mukana olevat snorkkelit ja maskit olivat myös kovassa käytössä sekä meillä että paikallisilla. Lähteestä pääsi uimaan pientä uomaa pitkin isommalle lähteelle jota voisi kutsua ehkä kuvaavammin lammeksi. Kalassa uiskenteli pikku monneja jotka tulivat syömään kuollutta ihoa heti jos oli hetkenkin aloillaan. Ne kutittivat NIIIN paljon, että en kyllä tajua miten jotkut voivat vielä maksaa kyseisestä jalkahoidosta. En kyllä pystynyt kovin kauaa olla kalojen syötävänä. Yöllä lähteeseen ei voinut mennä uimaan koska siellä oli krokotiilivaara. Yhtään krokotiilia emme nähneet, mutta Louis oppaamme kertoi että krokotiilit lämmittävät kehoaan päivällä ja yöllä ne lähtevät saalistamaan. Lammessa asuu ainoastaan monneja mutta itse bongasin muutaman isomman, joten kyllä siellä joku niitä voi käydä yöllä saalistamassa.


Kilimanjaron ihailemiseen ei vain kyllästy. Tällä kertaa tiirailimme vuorta vähän kauempaa.




Vessassa käynti oli jännittävää sillä huussin takana tavattiin usein 1,5metrinen monitorilisko. Äkkiseltään se laittaa sydämen vähän pamppailemaan. Toki lisko varmaan pelästyi minua yhtä paljon kuin minä sitä.

Kuumilla lähteillä saimme erinomaista ruokaa ja yöpalaksi meille oli tehty vielä rosvopaistia, NIIN hyvää!


rosvopaistia


Ihanan leppoisat 2 päivää sisälsivät paljon uimista, riippumatossa köllimistä, kitaran soiton kuuntelua ja lauleskelua sekä paljon-paljon naurua ja laadukkaita juttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti