maanantai 7. joulukuuta 2015

Ganvie

Saavuin Cotonouhun tai tarkemmin Abome Calaviin (eli Cotonoun lähiöön) sunnuntai iltana ja sain lämpimän vastaanoton majapaikassani, ruoka oli valmista ja hyvin maittavaa!
Majoituin Felixin perheen luona. Heidän kotinsa on Metodistikirkon yhteydessä koska Felixin isä on kirkkoherrana seurakunnassa.




Maanantaina kävimme kävelyllä satamassa. Satamassa eräs ranskalainen nainen tuli kysymään haluaisimmeko lähteä hänen kanssaan veneellä käymään Ganvie kylässä, koska yksin matka olisi hänelle liian kallis. Ganvie on veden päälle rakennettu kylä jossa asuu paljon kalastajia. Päätimme lähteä.



kalastajia


Kalastajat kalastivat monella tavalla. Perinteisin on siima ja koukku josta on alla kuva kun poika kalastaa. Yläpuolella olevat kalastajat kalastavat verkolla jonka heittävät veteen ja verkon reunoissa olevat painot painavat verkon suppuun ja kalat jäävät sisään. Tämä on todellakin taitolaji ja mitä taidokkaampi kalastaja oli kyseessä sitä isompi verkko hänellä oli.
Yksi kalastusmuoto on veteen istutetut oksat jotka muodostavat ympyrän muotoisen "aidan". Kalat menevät näiden oksien suojiin ja syömään oksia. Kun kalastajat haluavat saaliinsa he laittavat "aidan" ympärille verkon jolloin isoimmat kalat jäävät verkkoon. Tällöin verkonheittäjien kannattaa olla aitojen ulkopuolella kalastamassa pienempiä kaloja jotka pääsevät aidan verkosta pakoon.



tori


 
 Pysähdyimme kylän turistimyymälässä jossa on myös ravintola ja hotelli. Monenlaista ostettavaa olisi ollut ja hotellihuoneetkin näyttivät mukavan siisteiltä ja pelkistetyiltä.

turistikaupan calebaseja

korikauppias

kalastajapoika

aika suuri risukuorma...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti