keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Naisten oikeuksien puolesta

Maanantaina Kilimanjaro Wizardsit (minä mukaan lukien) esiintyi Moshin NMKY:n juhlasalissa. Tapahtuma oli avajaistapahtuma kiertueelle, jossa pyritään parantamaan naisten tasa-arvoisuutta ja vähentämään naisten kaltoinkohtelua. Tapahtuma alkoi isolla paraatilla jonka keulassa kulkivat poliisimoottoripyörät, poliisisoittokunta ja lopuksi saapuivat tapahtumaan osallistuvat vieraat pukeutuneina tapahtuman teemapaitoihin. Kilimanjaro Wizardsit olivat vastaanottamassa tapahtumaan saapuvaa väkeä tanssien, laulaen ja soittaen.



KW avasi myös päivän laulaen, tanssien ja kyllä siellä heidän käärmekin pääsi lavalle. Itse en uskaltanut kovin lähelle käärmettä, näytti vähän nälkäiseltä... ;)


Päivä koostui pitkälti puheista joiden väleissä saatiin nauttia poliisisoittokunnan laulusta ja soitosta. Erittäin viihdyttävää! Iltapäivällä näimme myös erään katulapsikeskuksen lasten taidokkaan akrobatia esityksen sekä draamapätkiä. Ensimmäinen draamaesitys käsitteli perheen isän päihdeongelmaa ja perheväkivaltaa.


 Kilimanjaro Wizardsien draamapätkässä juoni oli seuraava. Naisen mies menehtyy äkillisesti ja perinteisesti tällöin leski on joutunut naimisiin menehtyneen aviomiehen veljen kanssa. Aiheesta käytiin kovaäänistä keskustelua onko tämä oikein naista kohtaan.

Draamat olivat kovaäänisiä ja varmasti sanoma meni perille. Kohdelkaa naisia tasa-arvoisesti; älkää käyttäkö väkivaltaa ja naisilla on oikeus valita aviomiehensä. Hyvää työtä tekevät kun lähtevät Pohjois-Tansanian kiertueelle näiden esitysten kanssa.

 Kilimanjaro Wizardsien draamaryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti