tiistai 29. joulukuuta 2015

Grand-Popo suosituksia

Joulun jälkeen kävin lepäilemässä, uimassa ja aurinkoa ottamassa 3 päivää Grand-Popossa ennen Suomeen lähtöäni. En siis tehnyt muuta kuin söin, uin ja hengailin. Tässäpä vinkkejä Grand-Popoon matkaajille.

Paras uima-allas on ehdottomasti Awale Plage hotellin uima-allas. Uiminen kustantaa 1500 frangia, mutta riittää jos ostaa tuolla hinnalla juotavaa tai syötävää. Myös ruuat ovat maukkaita, tosin aika hintavia(alkupalat 2500 frangia, pääruoka 5000 frangia)


Toinen kylän uima-allas löytyy Aubergestä, mutta allas on pienempi, matalampi ja siellä on merivettä. Ihan ok sekin. Aubergen ruuat myös hyviä, mutta hintavia (ruoka n.5000frangia, olut 1000frangia)

Kylän paras aamiais- ja lounaspaikka löytyy kylän raitilta La Legende ravintolasta. Paikka on ristitty "iloisten naisten ravintolaksi koska naiset jotka ravintolaa pyörittävät ovat itse aurinkoja kellonajasta riippumatta. Aamiaiseksi iloisten naisten ravintolasta saa munakkaan, patongin ja kahvin tai teen 700 frangilla. Lounaaksi tai päivälliseksi voi tilata spagettia, couscousia, riisiä joko sardiini tai nakkikastikkeella (tomaattikastike). Oma suosikkini on spagettia nakkikastikkeella, järkyttävän hyvää uskokaa tai älkää!!! 

Iloiset naiset

Paras drinksupaikka on tietenkin Lion bar jossa voi myös syödä. Lion barissa on erilaisia rommicoctaileja 1000frangilla ja etukäteen kun tilaa ruokaa niin saa 2500 frangilla per pää riisiä, friteerattuja katkarapuja, kalaa ja juustoa sekä tietenkin tomaatti-sipulikastiketta. SUOSITTELEN! Lion bar on ulkoilmaravintola ihan meren rannalla beachillä. Lion barin yhteydessä on myös hotellihuoneita 5000 frangia yö sekä telttapaikkoja 3500 frangia yö. Hotellihuoneet ovat pelkistettyjä mutta mielestäni oikein mukavia, teltoissa on kuulemma patjat.




Parhaan hotellin titteli menee Farafina hotellille. Hotellin huoneet ovat todella siistejä ja tilavia. Huoneet maksavat 10000 frangia yö. Farafinan ravintolasta saa loistavaa kalaa joka päivä edulliseen 3000 hintaan.


Pizzaa kannattaa tulevaisuudessa käydä syömässä Awale Plagen vieressä olevassa pizzeriassa. Ravintolaa pyörittää italialainen mies ja ranskalainen nainen. Tällä hetkellä pizzaa saa vain sunnuntaisin klo 12-18 välillä. Voit tilata ravintolasta mieleistä juomaa ja pizza kerrallaan tulee pöytään, niin kauan kunnes kukaan ei enää jaksa syödä enempää. Jälkiruuaksi saimme myös suklaamoussea ja hedelmäsodabia (sodabi on paikallista palmuviinaa). Maksu tapahtuu saviruukkuun omantunnon mukaan. Paikasta saa ostaa myös ihan mielettömän hienoja korvakoruja joita yli 70 v. melkein sokea mies on tehnyt. Ostin kolmet, koska oli NIIN hienoja!


Yksi suositeltava edullinen ja hyvä ravintola on Pataern josta saa 1000-3000 frangilla mm. riisiä tai couscousia kalalla, liha-ylläri rullaa tai maittavia salaatteja.

Pataernissä syömässä
Mitä ihmettä? Rannalta kuuluu kilkutusta ja miesten laulua!? Kyllä vaan kalastaminen on Grand-Popossa oma taiteenlajinsa. Lukuisat kalastajat viettävät koko päivän kalastaen jättimäisillä verkoilla. Osa kalastajista soittaa kilkuttimia (lehmänkello tyyppisiä soittimia) ja osa laulaa. Kalastaminen on rankkaa koska aallot voivat olla todella isoja joten verkon vetämiseen tarvitaan monta riskiä miestä. Illan päätteeksi satojen metrien pitkä verkko kootaan kasaan ja yhdessä se kannetaan rannalta.

Yli 20 miestä vetää verkkoa
Päivän päätteeksi verkko viedään pois

Mikäli on kiinnostunut Beninin historiasta ja orja-kaupasta voi mennä käymään vieressä olevaan Ouidahin kaupunkiin tai Villa Karon museoon.


Kartta minne orjia vietiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti