sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Materunin vesiputous

Lauantaina lähdimme virkistäytymään Materunin vesiputoukselle. Ensin ajoimme tunnin verran vuoristoon pikkuisen kylän läpi. Ajelimme ohi kahvi- ja banaaniplantaasien. Kahvipensaat ja banaanipuut kasvavat sulassa sovussa plantaaseilla. Ensin pääsimme tutustumaan kahvin tuotantoon. Kahviluennon jälkeen haimme plantaasilta puusta kypsiä (punaisia) kahvinpapuja, jotka veivattiin ensin laitteen läpi joka poistaa kahvipavun kuoren.

Tämän jälkeen pavut murskataan isossa huhmarissa paksun kepin avulla. Tämän jälkeen pavut ja kuoret erotellaan ja papuja keitettiin vedessä jonka jälkeen pavut paahdetaan nuotiossa. Tämän jälkeen pavut jauhetaan isossa huhmarissa ja tämän jälkeen kahvi onkin valmista keitettäväksi ja nautittavaksi. 


 
(en ole ihan varma kaikista vaiheista, mutta jotenkin näin se varmaan meni...) Aivan mielettömän hyvää kahvia oli!!!

Kävelimme Materunin vesiputouksille vajaa tunnin verran pikkuruisia polkuja pitkänä ihmisnauhana toiven ettei takana oleva kaadu ja keilaa kaikkia edellä meneviä mukanaan. Matka vesiputouksille oli upea! 


Välillä laskeuduimme jyrkkää rinnettä pitkin laaksoon, joen varteen, josta nousimme taas polkua pitkin hiki valuen jyrkkää rinnettä ylös. Matkalla opiskelimme kasveja oppaidemme johdolla ja kertailimme hieman swahilia. Vastaantulijoille heitettiin shikamoot ja mambot (tervehdykset) ja henkeä haukkoen saavuimme vesiputouksille. Lähes 90 metrinen vesiputous oli jotain niin upeaa, että sitä saattoi vain ihailla sanomatta mitään. 


Rohkeimmat uiskentelivat 15 asteisessa vedessä lounasboksien tyhjennettyään. Tovin tai toisen jälkeen aloitimme pole pole (hitaasti)  patikoinnin takaisin autolle. Matkalla hoimme toisillemme miten etuoikeutettuja olemmekaan kun pääsemme näkemään näin upeita paikkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti