torstai 14. marraskuuta 2013

Moshi

Sain palautetta etten ole kertonut Moshista vielä mitään. HUPS! No tässä jotain tarinaa.

Moshi sijaitsee melkein Kenian rajalla Pohjois-Tansaniassa. Moshi on ihan Kilimanjaron vuoren juurella sijaitseva kylä, jossa asustaa 180 000 ihmistä. Moshissa on paljon vapaaehtoistyöntekijöitä ja Kilimanjarolle menossa tai tulossa olevia turisteja. Moshin keskustassa on kaksi pääkatua joiden ympärille keskusta sijoittuu. Moshissa on rauhallista ja turvallista kulkea päivisin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja iloisia, vastaantulijoilta kysellään kuulumiset (myös tuntemattomilta) ja monet paikalliset tulevat juttelemaan nähdessään valkoisia ihmisiä. Valkoisiin ollaan totuttu, joten rauhassakin saa kävellä kaupungilla paikkapaikoin. Kauppiaat tosin ovat hyvinkin aktiivisia välillä ja valitettavasti heille pitää joskus olla aika tyly, että heistä pääsee eroon. Yleistuntuma Moshista on ystävällinen ja rauhallinen kylä. Joskus lapset saattavat tulla kävelemään hetken matkaa käsi kädessä tai heittää ylävitosen tai sipaista ohimennen eriskummallisen väristä kättä. Ihania lapsia! Yöllä ei yksin ole asiaa porttien ulkopuolelle muuten kuin taksilla liikkuen. Yöllä myös takseilla kulkeminen yksin voi olla riskialtista, joten aina on hyvä olla vähintään kaksi taksissa kun yöaikaan matkustaa taksilla. Moni taksikuski on myös humalassa, joten taksikuskin kunto kannattaa tarkistaa aina ennen taksiin hyppäämistä hinnan tinkaamisen yhteydessä. Moshissa on useita kouluja. Tietenkin ala- ja yläkouluja sekä useita yliopistoja ja poliisikoulu(lähellä TVL taloa), josta kuuluu aina silloin tällöin tykinlaukauksia tai rumpujen pärinää. 

Tanzania Volunteersin (TVL) talolta kun lädetään kaupungille kävellään ensin Shanty Town Roadia eli "kotitietä" isommalle tielle josta otetaan dala dala keskustaan.



Vihannes- ja hedelmätori kotitien alkupäässä lähellä dala pysäkkiä
Keskustassa näyttää tältä (osassa kuvista on todella vähän ihmisiä koska kuvia on otettu sunnuntaina, jolloin kaupungilla ei ole niin valtavasti ihmisiä). Voin kertoa että ihmisiä piisaa arkisin!


Bussiasemalla on monta välipalan myyjää aina paikalla

Pikkuisia kioskeja on joka kadunkulmassa

Kangaskauppoja on myös riittämiin
Unique Batik ompelimon naiset ovat ommelleet jos jonkinmoiset
hameet ja housut allekirjoittaneelle. Ompelimojen koneet nostetaan
aina päivisin kadulle ja ompelimon perustaminen ei vaadi kuin yhden
ompelukoneen ja tarvikkeita sekä taitoa ommella koneella johon virtaa
poljetaan jaloin.



Suurlähetystö


Keskustassa on muutama liikenneympyrä. Liikennevaloja ei
ole vaan ajotyyli on vapaa ja rohkea. Hääparit käyvät kuvauttamassa itseään
liikenneympyröissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti