torstai 25. syyskuuta 2014

Bagamoyo International festival of arts and culture 2014

Bagamoyon tanssi- ja musiikkifestivaaleja vietettiin 22.-28.2014. Bagamoyo on pieni kaupunki 2 tunnin bussimatkan päässä Dar Es Salamista rannikkoa pitkin pohjoiseen.


Bagamoyon kansainvälinen festivaali piti sisällään monenlaista taidetta ja kulttuuria ympäri Tansaniaa, Itä-Afrikkaa ja maailmaa. Festivaalipäivät alkoivat päivisin erilaisilla seminaareilla. Illalla n. klo 15-18 oli iltanäytös ja klo 20-00/01 yönäytös. Näytöksissä vauhti ja taso koveni mitä pidemmälle iltaan ja yöhön päästiin. Myös yleisön määrä kasvoi huomattavasti yönäytöksissä ja erityisesti viikonloppuna katsomo oli tupaten täynnä. Uskoisin että katsomoon mahtuu n. 1500 ihmistä.

Lavalla nähtiin taidokasta akrobatiaa, hauskaa taikuutta (ei ehkä niin taidokasta, mutta koomista), mielettömiä tanssi- ja rumpuesityksiä, kantaaottavaa ja opettavaista draamaa sekä bändejä! Erityisesti mieleeni jäivät toinen toistaan taidokkaammat akrobatiaesitykset ja sirkustemput. Innosta hihkuen ja käsi täristen kuvasin tuttuja perinteisiä afrotanssiesityksiä joita itsekin olen tanssinut Cheza Ngoman kanssa. Oli mieletöntä nähdä eri versioita tansseista ja toinen toistaan hauskempia soolotansseja. Nämä artistit ne osaavat totisesti pitää hauskaa lavalla ja viihdyttää yleisöä.







Päiväohjelmaa...

 
Uusien laulujen opettelua
Pikaiset treenit

Uusen tanssin ja laulun opettelua
Porukan nuorin (Shabanin lapsi) Fadhil
ihastutti joka päivä olemassaolollaan
Ystäväni Rogathe tuli visiitille Bagamoyoon Darista
Myös Godlisten kävi vierailulla! Hauskaa nähdä vanhoja tuttuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti