tiistai 10. joulukuuta 2013

Dar es Salam

Loma Huldan ja Pihlan kanssa alkakoon! Dar es Salam ja Zanzibar täältä tullaan!!!






Ensin köröttelimme Dar es Salamiin bussilla. Matkaopaskirjamme ja Darissa käyeet kertoivat että matka kestää noin 8 tuntia. Me kuitenkin päätimme reippaasti matkustaa kuin paikalliset konsanaan. Matkalla vastaan tuli "pieni liikenneruuhka", koska yksi rekka oli hajonnut ja aiheutti mielettomat ruuhkat. Matkamme Dariin kesti siis 12 tuntia. Hakuna matata. Voisihan sitä Suomen itsenaisyyspäivää muutenkin kai viettää...heheh!

Lauantaina aamiaisen jalkeen suuntasimme shoppalemaan paikallisen ystavamme Gloryn opastuksella. Oli mielenkintoista päästä paikkoihin, joihin emme ikinä olisi itse osanneet mennä. Välillä kierreltiin ruokamarkkinoilla, välillä pikkuisilla kujilla. Paikasta toisen siirryimme joko paikallisbussilla tai tuk tukilla. Pääsimme myos näkemään Kariakoo kaupunginosan, jee! Tama oli hienoa siksi että yhden afrotanssiesityksemme nimi oli muutama vuosi sitte Kariakoo.

Tuk tukissa on tunnelmaa
Tämän tuk tukin nimi on "Baba mzungu" eli "valkoihoisen isä", TIRSK!
Kookoksen hedelmälihan raastamiseen tarkoitettu "tuoli"

Glory näyttää miten kookosraastinta käytetään
Kigambonissa kävimme lautalla, hienot maisemat ja lauttamatka maksoi vain 20senttia. Sunnuntaina satoi vetta joten ensitöiksemme ostimme sateenvarjon, jonka alla kipsutimme paikasta toiseen. Täällä kun vettä tulee ihan huolella kun on tullakseen. Moni asia jää tekemattä jos sataa. Esimerkiksi illalla suunniteltu Extra Bongo bändin keikka jäi näkemattä koska satoi.
Matka lautalla Kigambonista takaisin Postan rantaan
Maanantaina käveleskelimme Postan (keskustan) rannalla ja kävimme illalla syömassä maukasta paikallista ruokaa Gloryn tädin ravintolassa. Neljän ihmisen ruoka-annokset maksoivat 5euroa ja ruokaa oli enemmän kuin jaksoimme syödä.





Dar es Salamissa vietimme perjantaista tiistaihin. Aluksi meillä oli ajatus että huh,
kestämmekö siellä edes kahta päivää, mutta tutustuttuamme Gloryyn siellä menikin vielä yksi ylimääräinen yö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti