tiistai 24. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!


Ihanaa joulua kaikille ja uutta vuotta myös. Vuoden vaihteeksi olenkin jo palaamassa Suomeen. Täällä Tansaniassa ei joulunviettoa aloiteta vielä 24. päivä vaan joulun juhlinta tapahtuu 25. ja 26.12. Olin tänään siis kampaamossa laittamassa letit. Taidanpa kertoa siitä teille pienen joulutarinan.

Kello löi jo 8 kun Piia heräsi herätyskellon pirinään. Nopeat aamutouhut ja kipin kapin dala dalalla kaupunkiin. Parturikampaamo jossa laittaisin letit on pikkuruinen kampaamo jossa työskentelee ainakin 8 parturikampaajaa. Lettejä alettiin laittamaan pole pole (hitaaseen tahtiin) 9 aikaan ja arvioitu valmistumisaika olisi 3 tunnin kuluttua. Valmistauduin afrikkalaiseen aikaan eli 4 tuntiin, ollaanhan kuitenkin Tanzaniassa. Letit valmistuivat yhden jälkeen, eli 4 tunnin jälkeen. Lettien teon yhteydessä naureskelin paikallisille, joille ommeltiin puuvillalangalla ja neulalla suoria hiuksia päähän, heh! Kuinkas kävikään kun lettien valmistuttua otettiin neula ja lanka esiin ja myös omat hiukseni saivat ompelua osakseen. Oli siinä hieman ihmettelemistä. Samaan aikaan kampaaja laittoi vedenkeittimen päälle ja kun ompelu oli valmis otettiin tulitikut esiin, jolla poltettiin lettien tyvi, huh ettei otsa palanut. Tämän jälkeen hiuksille kaadettiin kiehuvaa vettä, tällöin ajattelin että nyt viimeistään loppu koittaa. Mutta ei, ammattilainen osasi hommansa ja hienot tuli!

Kun kävelin 500metriä (ehkä afrikkalaisittain arvioitu alakanttiin) kahvilaan, kolme vastaantulijaa kehui kuinka kauniit hiukset minulla on! HUH! :)

Tämän joulutarinan myötä toivotan kaikille rauhallista joulua, rakastakaa läheisiänne ja kertokaa se heille! Perhe ja ystävät on kuitenkin se kaikkein tärkein maailmassa! Juttelin äsken koko suvun kanssa skypessä ja voi elämä kun meinasi vähän silmäkulma kostua kun näki koko köörin yhtäaikaa videopuhelun kautta. Ystävät ja sukulaiset olette minulle tärkeitä! Rakastan teitä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti