tiistai 22. lokakuuta 2013

Afrotanssia autokorjaamon takapihalla

Tänään 5 rohkeaa  tanssin ystävää suuntasi afritanssitunnille paikallisen afrotanssiryhmän, Kilimanjaro Wizardsin vieraaksi. Ajelimme taxilla keskustan vieressä olevalle lähiöalueelle ja taksikuski kertoi meidän olevan perillä. Hyppäsimme ulos taksista ja pyörittelimme päitämme, minneköhän meidän pitäisi mennä. Taksikuski vei meidät kädestä pitäen johonkin rakennukseen sisälle. Kummastuneet kasvot olivat meitä vastassa kun 5 valkoista naista astelee halliin. Halli osoittautui kirkoksi ja lähdimme sieltä nauraen pois, koska ei meidän kirkkoon ollut tarkoitus mennä. Oikea paikka löytyi, kun menimme autokorjaamoon sisään ja sieltä takaovesta metsäaukiolle jossa näytti jo oikeanlaiselta menolta. Rumpuja havaittavissa, olemme oikeassa paikassa. Meidät otettiin ilolla vastaan! Metsäaukolla on pieni tanssimista varten siistitty alue jonka tanssiryhmä aina harjaa ennen treenejä. He pirskottavat myös vettä ettei maa pöllyä tanssittaessa.

Uusista rummuista ajellaan karva pois, että ne soivat kunnolla.

Kun rummuista on ajeltu karvat pois, rummun pintaan hierotaan lehtiä siksi että rummun pinnasta tulee kestävä. Rummun keskelle tehdään musta ympyrä sulattamalla muovia siksi että siihen saadaan hyvä ääni.



Ensin rummut lämmitettiin nuotion lämmössä, että saadaan hyvä ääni rumpuun. Voisi luulla, että täällä lämmössä ei enää lämmitystä tarvittaisi...
Afrikkalaisen alkuhengauksen jälkeen meidät istutettiin tuoleille ja saimme nähdä ensin pari Kilimanjaro Wizardsien tanssiesitystä. Huikeaa menoa!!




Sitten vaan kengät pois jalasta ja aloitimme tanssi- ja lauluopinnot. Melkein samantien jo alettiin rummuttaa ja eikä aikaakaan kun jo jokainen sai esittää oman soolotanssinsa! Meillä oli ilonamme myös rutkasti yleisöä, jotka olivat saapuneet kurkkimaan miten valkoiset tanssivat afroa metsän keskellä. Ihan mahtavaa oli, sanat ei riitä! Pakko päästä pian uudelleen!!!



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti