torstai 3. lokakuuta 2013

Moshi, Tansania

Saavuin Kilimanjaron lentokentälle maanantai-tiistai välisenä yönä ja majoituin Tanzania Volunteersin taloon. Tiistaina minulle pidettiin talo-orientaatio ja aloitin swahilikielen alkeiden opiskelun paikallisen Shainan opastuksella. Tanzania volunteers (TVL) talo on iso omakotitalo jossa on 1-4 hengen huoneita, joissa tällä hetkellä majoittuu 17 harjoittelijaa ja vapaaehtoistyöntekijää. Talossa on ihmisiä tällä hetkellä Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Australiasta. Paljon sosiaali- ja terveysalan ihmisiä. Talolla meillä on TVL:n omistajien Hannan ja Louisin lisäksi useita työntekijöitä, jotka pitävät orientaatiot, pitävät swahilikielen kurssit, toimivat tulkkeina ja hoitavat vapaaehtoisten ja harjoittelijoiden asioita, kuljettavat ihmisiä lentokentälle ja töihin. Tämän lisäksi talolla on 2 omaa kokkia, puutarhuri ja yövartija.


TVL talo (yllä ja alla)


toimisto

Talolla on iso olohuone ja keittiö sekä veranta, jossa voi viettää vapaa-aikaa. Talolla on 1 kissa, 4 vahtikoiraa, jotka ovat vapaina yöllä ja päivällä omassa aitauksessaan. Takapihalla on kanoja ja aasi ja mikä ihaninta 2 kilpikonnaa, iso ja mini. Tien toisella puolella on iso kanala, josta kuuluu aikamoista kaakatusta kokoajan.

Minikilpikonna

Iso kobe

Aasi ja kanat

Toinen orientaatiopäiväni alkoi eilen Moshin kaupunkiin tutustumisella. Kävelimme pölisevää kotikatuamme pitkin isommalle tielle, jossa hyppäsimme daladalan (paikallinen minibussi taksi) kyytiin. Daladalassa on istumapaikkoja ja viimeisimmille seisomapaikkoja. Kyytiin mahtuu niin paljon kun vain saa sisälle tungetuksi ihmisiä. Tunnelma daladalassa on siis vähintäänkin tiivis! Kaupunkikierroksella tutustuimme kaupunkiin, mitä löytyy mistäkin. Sitten palasimme takaisin TVL talolle ja iltapäivä oli jälleen swahilinkielen opiskelua.

Kolmas ja viimeinen orientaatiopäiväni oli tänään. Se hujahti swahilinkielen opintojen parissa ja orientoituessa huomiseen ensimmäiseen työpäivääni Juvenile jailissa eli lapsivankilassa.

Talo kuhisee elämää ja ihmiset ovat todella iloisia ja vastaanotto oli lämmin! Talon takapihalta näkyy Kilimanjaro vuori, joka tosin on ollut pari päivää pilviharson peitossa. Kilimanjaron vuori on hienon näköinen, koska sinne on satanut muutama päivä sitten lunta. Viikonloppuna olisi luvassa päivävaellus Kilimanjarolle ja seuraavana viikonloppuna safarille Tarangire-Ngorongorolle 2 päiväksi 1 yöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti