perjantai 25. lokakuuta 2013

Synttärijuhlat lapsivankilalla

Perjantaina kipsutimme Mahabusiin isojen kantamusten kera. Hulda ja Pihla olivat ostaneet lapsivankilalle uudet stereot, koska nykyiset vetelivät kovan käytön ansiosta viimeisiään. Perjantai on perinteisesti videonkatselupäivä, mutta koska ollaan Afrikassa ei sähköä ole joka päivä saatavilla, niin kuin tänäänkin. Meillä oli nuorille yllätys! Tänään vietetään kaikkien nuorten syntymäpäiviä! Taputukset raikasivat kun kerroimme tämän ilouutisen nuorille. Ensin puhallettiin ilmapalloja. Voi sitä riemun määrää!


Sitten leikkasimme valkoisista lakanoista jokaiselle 1,5m palan ja jokainen saisi suunnitella itselleen naamiaisasun. Kynät alkoivat suhista kun suunnitelmia alkoi syntyä papereille. Lakanakankaista alkoi kovalla tohinalla syntyä monenlaisia asuja. Hittejä olivat superman ja spiderman.


 Moni teki paidan (joko ihan tavallisen t-paidan tai jalkapallopaidan mm. Ronaldo tekstillä) yksi poika teki itselleen housut, jotka tosin vähän olivat haastavat ommella käsin. Hauskin oli eräs poika, joka teki itselleen papin asun ja kulki kaapu päällä ylväästi papin elkein.

Prays the Lord. Power of Jesus!
Yksi poika halusi tehdä hatun itselleen. Sain kunnian kuvauttaa itseni hatun kanssa.

Piia eli Pius eli Paavi
 Nuoret olivat tosi näppäriä käsistään, jokaisella pysyi neula ja lanka käsissä ja hyvin erilaisia asuja syntyi. Mielikuvitusta siis löytyy, vaikka sitä vähän pelkäsin etukäteen.


Tässä valmistuvat semmoisella tohinalla housut, ettei ehdi edes kahdella jalalla seisoa.
Asujen valmistuttua oli vuorossa leffan katselua. Tätä nuoret osaavat perjantailta odottaa. Koska sähköt eivät olleet palautuneet vielä iltapäivälläkään ehdittiin Kung fu pandaa katsoa vain 15 minuuttia. Leffan katselua lupasimme jatkaa maanantaina. Nuoret ymmärsivät hyvin ettemme voi katsoa leffaa koska sähköjä ei ollut. Tämä kun on niin jokapäiväistä heille. Synttäreiden kunniaksi tietenkin lauloimme Paljon onnea vaan laulun englanniksi ja söimme edellispäivänä tekemiämme suklaamuffinsseja kuorrutteen kera. Nam, hyviä olivat! Fantaa ja Coca Colaa oli myös, niin kuin synttäreillä kuuluukin.


Herkkujen jälkeen leikimme nuoria ilostuttavia laululeikkejä ja uutena opettelimme dam-dam-dadaa laululeikin ja liikemuistipelin. Olimme hankkineet edellispäivänä muistitikulle nuorten toivebiisejä, joita ajattelimme että soittaisimme uusista stereoista ja tietenkin tanssisimme. Koska sähköjä ei ollut, jäi tämä hupi ensi viikolle. Ihailimme stereoita kuitenkin koska ne sinne oli ostettu.

Keittiöremontti on nyt valmis!!! Keittiössä siis  vaihdettiin välikatto kokonaan ja tehtiin uusi välikatto ja valettiin välikattoon sementtiä. Perjantaina keittiö ei vielä ollut käytössä koska sementin piti vielä kuivua, mutta uskoisin että alkuviikosta saadaan jo uusi keittiö käyttöön. Johtaja kertoi että nyt padat ja hormit eivät savuuta niin paljoa ja vaikka sataisi vettä, ei vesi tule putkia pitkin pataan. KIITOS KIITOS KIITOS JOKAINEN JOKA LAHJOITTI RAHAA MAHABUSIIN!!! Nuoret säästyvät nyt vaaralliselta sankalta savulta ja kyyneliltä.

Kotimatka taittui jälleen lämpimissä tunnelmissa tupatentäydessä dala dalassa.


Ensin menee istumapaikat, sitten seisomapaikat ja lopulta jos jollain on kiire, niin vaikka dala dalan ulkopuolella roikkuen. Ahtaanpaikan kammosta kärsivät älköön käyttäkö dala dalaa. Juuri tänään juteltiin aiheesta parin muun suomalaisen kanssa ja totesimme että kyllä dala dalallakin kulkemiseen tottuu. Ensimmäiset kerrat olivat kyllä todella mielenkiintoisia ja kummastuttavia, kun täyteen dala dalaan vielä vaan mahtuu lisää ja lisää ihmisiä. 

Kotiin TVL talolle päästyämme ajattelin että voisinpa tänään pestä pyykkiä, koska sitä on kertynyt jo kopallinen. Täällähän pyykinpesu tapahtuu käsin takapihalla. Talolla ei tullut vettä, joten pyykinpesu jäi ensi viikolle. Pole sana. Mutta netti toimii! Jee! Jos ei tule vettä, niin toimiipa edes netti. Nämä kun eivät ole itsestäänselvyyksiä laisinkaan. Hyvillä mielin viikonloppuun. Tässä viimekertainen pyykinpesuni ikuistettuna


Viikonlopun biisiksi voisin suositella kaikille Diamond Platnumz: Number One

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti