maanantai 30. syyskuuta 2013

Addis Abeba, Etiopia

Afrikka saavutettu. Astuin lentokoneesta ulos Etiopiassa ja yllätyksekseni siellä oli viileää! Mitäh, siis olen Afrikassa ja hyvä että minulla on pitkähihainen paita ylläni. Lentokoneessa ja bussissa kun aina tulee olla melkein toppavaatteet yllä.

Siirryin sisälle lentokentälle ja ero euroopan ja aasian isoihin lentokenttiin oli huikea. Tämä kenttä ei tosiaan ollut mikään ostosparatiisi, niin kuin monet muut pääkaupunkien kentät. Kello oli aamu 7 ja lentoni lähtisi keskiyöllä. Nyt vain reipas mieli matkaan ja aikaa kuluttamaan.

Istuskelin tietokoneenin kanssa lentokentän ravintolassa kun eräs lentokenttätyöntekijä tuli istumaan samaan pöytään kanssani syömään aamupalaansa. Hassua, suomessa niin ei tapahtuisi, ellei kaikki pöydät olisi täysiä. Työntekijä kyseli kuulumisia ja milloin lentoni lähtisi. Kerroin että keskiyöllä. Työntekijä sanoi että mene ihmeessä Ethiopian airlinesin toimistosta kysymään josko pääsisin hotelliin päiväksi. Näin tein, jonotin ehkä tunnin että sain hotellin varattua. Samaan hintaan (joka oli ilmainen) kuului kuljetukset. Hotellilla sain ilmaisen lounaan ja päivällisen, mahdollisuuden nukkua ja käydä suihkussa, tietenkään nettiyhteyttä unohtamatta. Voi luoja mikä mäihä!, mietin. Addis Abebassa en sen enemmän kierrellyt mutta parvekkeelta näkyi iso kirkko (josta en hoksannut ottaa kuvaa) ja googlaamalla selvisi että 60% väestöstä on kristittyjä ja loput kaikkea mahdollista. Mielenkiintoisin oli se että pieni osa väestöstä ovat sekä kristittyjä että muslimeja, yhdistelevät molempia uskontoja. Ainoa hotelli koko reissussa, jossa on kristallikruunuja, kyllä kelpaa, ja vielä ilmaiseksi. En kyllä tajua miten tämä koko lysti oli maksutonta...elämä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti