torstai 5. syyskuuta 2013

Bangkok, Thaimaa

Saavuin Bangkokiin eilen illalla ja etsin tieni Etzzz hostelliin erinaisten junien ja metrojen avulla. Metrolla kun matkusaa, siella on aina turvatarkastukset ja arvatkaa vaan kun on rinkka selassa ja vartija pyytaa avaamaan rinkan joka on ihan taynna...Avasin toki, kun pyydettiin, mutta vartija pyoritteli paataan niin ettei sen enempaa alettu penkoa, siina kun olisi voinut menna tovi jos toinenkin. :) Aamulla suuntasin turistikierrokselle Royal Palace temppelialueelle. Olen aikaisemminkin kaynyt temppelialueella, mutta koska mielestani se on niin hieno halusin nahda sen uudelleen. Paatin ottaa haasteen ja matkustaa paikallisbussilla ja jokilaivalla temppelialueelle. Bussilla liikkuminen on sinansa haastavaa koska bussipysakeilla ei lue aikatauluja, bussien numeroita eika bussissa seuraavan pysakin nimea. Otin kayttooni "kysyva ei tielta eksy" metodin ja paasin ongelmitta perille, puolen tunnin junamatkasta maksoin 0.19e. Jokilaivasta maksoin menomatkalla 0,95e ja koin tulleeni huijatuksi koska paikalliset maksoivat vain 0,35e. Huvittavaa, etta tallaisista rahoista voi olla pahoillaan :)

Kuninkaallinen temppelialue on taynna toistaan hienompia ja hohdokkaampia temppeleita, patsaita ja seinamaalauksia. Maalaukset ovat n.200vuotta vanhoja ja ne uudelleen maalataan joka 15 vuosi. Eli siis kokoajan jossain pain uudelleen maalataan. Temppelit ovat kullattuja ja pienin mosaiikein koristeltuja. Samaan aikaan vierailuni aikana pidettiin yhdessa temppelissa jonkin sortin messu ja munkkeja ja paikallisia oli paljon liikkeella. Tosin turisteilla ei ollut asiaa osallistua messuun. Toki eihan siita mitaan olisi ymmartanytkaan. Matala aaninen miesmunkki? puhui rauhallisella aanella pitkaan ja rauhoittavasti. Kai siita itsekin jotain sielunrauhaa sai matkaa varten.



Paluumatkalla osasin jo jokilaivassa matkusaa paikallisten hinnalla. Jokilaivalla matkustaminen oli oikein mukavaa, mutta ehka en lahtisi suosittelemaan paikallisbussia, ellei sitten ihan kokemuksena. Bangkokin ruuhkassa kun jarrua-kaasua-jarrua-kaasua jne. tekniikka oli vahintaankin mielenkiintoista hytkytys matkustamista.

Bangkokista matkustin yojunalla Chumphoniin. Yojunassa kavin tutustumassa thaimaalaiseen junaravintolaan jossa kavin syomassa paivallista. Tunnelma oli huvittava. Tukeva tarjoilijatar tanssahteli vahan valia ravintolavaunun kaytavalla tarjoilujen valissa. Musiikkikattaus oli kaiken kattava Boney M:n Daddy coolista Europen final countdowniin. Ravintolavaunun sisustus oli myos mielenkiintoisen varikas ja elamaa nahnyt kuin myos istuimet joissa kivasti hyllyi ja hytkyi junan matkustaessa tasaisesti eteenpain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti