tiistai 3. syyskuuta 2013

Stockholm, Ruotti



Lähdin Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 7.00 ja saavuin Tukholma-Arlanda lentokentälle 7.00. Ihanaa, kun naapurimaahamme Ruotsiin voi matkustaa kuluttamatta siihen aikaa. Otin parit päikkärit lentokentällä ja suuntasin kohti aurinkoista Tukholmaa. Luvassa olisi päiväseikkailua ja ex tempore nähtävyyksiä. 


Ensin suuntasin (lue: löysin vahingossa) Stadshusetin kulmille ihastelemaan sitä joka puolelta, komia pytinki! Ja tämän jälkeen ajattelin lähteä etsimään Abba museota, josta olin lukenut bussimatkalla, äkkiä infosta tempaisemastani turisti infosta. Käveltyäni ehkä jonkun 100km löysin sen vihdoin! Siinä välissä tuli nähtyä paljon laivoja, kauniita maisemia! 


Abba museossa sain käteeni puhuvan ”kaukosäätimen”, jossa Abban laulajat itse kertoivat tarinoita Abbasta, eri vaiheista ja sen laulajista. Puhuvan kaukosäätimen sai joko ruotsiksi tai englanniksi puhuttuna, teidän arvailujen varaan jää kumman kielen valitsin ;) Huippua oli se että se ei todellakaan ollut perinteinen tylsä museo, vaan erittäin vuorovaikutteinen pläjäys. Siellä pääsi itse laulamaan, tanssimaan ja tekemään musavideota yhdessä Abban kanssa (virtuaalisesti). Ja minähän tietenkin kokeilin kaikkia näistä :D Jos Tukholmassa siis on vain yhteen juttuun aikaa, niin musiikista tai Abbasta kiinnostuneille voisin hyvinkin suositella tätä museota! He mainostavatkin museotaan että sieltä lähtee tanssien pois. Hymy huulilla ainakin!

 
On nämä naapurimaamme kansalaiset kummaa sakkia. Kaikki vaan nauraa! Varmasti on jotain onnellisuuspulveria lirahtanut juomaveteen, sen verta onnellista väkeä oli kaupunki täynnä!

Vielä eräs asia johon kiinnitin tänään huomiota, oli poliisien määrä. Niitä oli joka kulmassa, erityisesti Royal Hotellin lähellä parveilemassa ja aikani tätä pähkäiltyäni lopulta taksikuski osasi kertoa minulle, että huomenna saapuu pelipaikoille itse USA:n presidentti ja paikalle on tästä syystä hankittu 2000 poliisia. Minä kun luulin, että Tampereella niitä on paljon, kun niitä siellä koulutetaan. Voin kertoa, että kakkoseksi jäi Mansen poliisipartiot. Jäin sitä poliisien määrää sitten siinä ääneen ihmettelemään, niin taksikuski osasi arvella, että varmaan naapurikaupunkienkin poliisitkin on hälytetty paikalle VIP henkilön kunniaksi. Taas tuli todistettua se fakta, että oli kyseessä kaupunki kuin kaupunki, taksikuskit tietää. Kysy niiltä, aina jos joku asia askarruttaa!

Paluumatkalla Tukholmasta Arlandan kentälle hämmensi yksi asia. Nimittäin se, että bussissa kuunneltiin suomenkielistä radio-ohjelmaa ja suomalaisia pop/iskelmäkappaleita! Välillä tuli ruotsiksi juontoja, mutta jälleen siihen perään suomalaista laulantaa. Kyllä naapurimaamme osaa yllättää.

Ensimmäinen lähtöaika tänään kohti Bankokin ihmettä oli 15.45, sitten 20.30 ja nyt 00.25. Alan olla aika täynnä jo kun kolmatta ruokakuponkia (á 150SEK) työnnettiin taas käteen. Ehkä jälkiruokaa tällä kertaa, kiitos vaan Norwegian, jolla ruuat eivät kuulu lennon hintaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti