perjantai 20. syyskuuta 2013

Skootterilla ympäri saarta

Vuokrasin kahdeksi päiväksi skootterin naapuriperheeltä. Maksoin alle 7€ kahdesta päivästä. Lähdin kiertelemään saarta erittäin hitaalla vauhdilla! Paikallisten kanssa ei kannata alkaa kisaamaan. 7 vuotiaasta alkaen, ellei jotkut nuorempanakin jo täällä ajetaan skootterilla. Skootterilla kuskataan kaikki, 5 henkinen perhe, säkkituoli tai kaadettu puu. Kissat ja koirat kulkevat mukana samalla kun haetaan ruokaa perheelle. Naiset ovat todella taidokkaita kuljettamaan asioita (ruokia, kukkakoreja jne) päänsä päällä. Eilenkin näin että eräs mamma oli hakenut aamiaista skootterilla ja tarjotin oli hänen päänsä päällä kun hän ajoi skootteria. Hän kyllä herätti paikallisissakin hymyilyä.

Tällaiset näkymät avautuvat vuoren huipulta, näkymä Lembonganin Jungut Batu ranta.


Saarella on todella paljon temppeleitä ja uskonto kuuluu jokaisen paikallisen arkeen. Eilen skootterilla ajellessani matka pysähtyi kun yhtäkkiä risteyksen valtasi hinduparaati jotka soittivat rumpuja ja kilkuttimia ja kantoivat kukkia ja patsaita mukanaan. Kaikilla oli hienot vaatteet yllään. Toivottavasti vielä törmään vastaavaan niin ehdin ottaa kuvan kulkueesta, se oli hieno näky.






Jokaisessa kodissa ja ravintoloissa on tällainen alttari, johon laitetaan kukkia, hedelmiä ja suitsukkeita.



  Paikallinen hautausmaa.


Tästä ajoin skootterilla viereiselle Nusa Ceninganin saarelle ja puolessa välissä siltaa mietin että mihin olen oikein pääni taas laittanut. Sillan lankut kolisivat ja hytisivät ja sillalla ei mahtunut ajamaan kuin yksi skootteri kerrallaan, jos vastaan tuli ihmisiä, oli melkein pysäytettävä vauhti.


Merilevä kuivatetaan pressun päällä auringon paisteessa sen jälkeen kun se on lajiteltu (eri väriset eri paikkaan) ja puhdistettu roskista. Merilevä on yksi saaren elinkeinoista.


Kaikenlaisia asumuksia täällä on, tässä eräs hienoimmista.


 Jälleen yksi mieletön auringonlasku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti