sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kuala Lumpur, Malesia

Ostin nuukuuksissani lennot joiden välillä ehtisin yöpyä yhden yön Kuala Lumpurissa. Tietenkään ei tullut mieleen selvittää, että saadakseen leiman passiin Malesiassa pitää passin olla voimassa 6kk vierailun jälkeen, tietenkään mulla ei ollut kuin vähän vajaa 6kk. Mutta onni onnettomuudessa, minulle myönnettiin lupa viettää 2 päivää vaikkakin passi menee maaliskuussa vanhaksi. Ottakaa muut opiksi.

Lauantainaa aamusta saavuin etukäteen varaamaani hostelliin, tai ainakin niin luulin. Hostelleja kun on alueella 2, eli tietenkin sinne väärään taksikuski vei minut. Pääsin kuitenkin majoittumaan kyseiseen hostelliin. Päiväunten jälkeen lähdin kävelylle läheiseen Central Marketiin, joka on täynnä käsitöitä yms. Central Marketissa on myös ruokatori jossa on keskellä pöytiä ja seinustat täynnä erilaisia ravintolakoppeja. Isollakin porukalla varmasti jokainen löytää syötävää.

Central Marketin vieressä olevalla lavalla oli perinteisen musiikin esityksiä, promosivat Pohjois-Malesiassa sijaistevan Kentalan kulttuurikeskusta. Lavalla oli monenlaista laulua, soittoa, tanssia. Itsekin pääsin soittamaan rumpua, tosin oli aika helppoa verrattuna Ngoma-tunteihin joilla olen käynyt tampereella...



Kävin pyörimässä myös Chinatownissa joka on ihan kulman takana. Kaikkea ja mahdollista mitä vaan voi ihminen tarvita!


Tänään sain päiväseurakseni Kiinalaisen naisen, Sanitan, joka oli myös yksin reissussa. Hänen kanssaan päätettiin lähteä Hopp on hopp off bussikierrokselle.


Ensin tutustuimme  national museumiin, jossa oli monenlasita historia- ja kulttuuritietoa. Luista ja vanhoista astioista en viitsinyt kuvia ottaa, mutta tämä oli niin hieno että voisin sellaisen kotiini ottaa.


Malesialaiset ovat mielenkiintoista kansaa. Malesiassa on eniten malajeja jotka ovat muslimeja, toiseksi eniten on kiinalaisia jotka ovat taolaisia ja kolmanneksi eniten on intialaisia jotka ovat hinduja. Malesialainen kulttuuri on siis näiden kolmen kansan sekoitus ja ruokaelämyksiä on laidasta laitaan. Jos siis syöt Malesialaista ruokaa, voi se olla malajien ruokaa, intialaista tai kiinalaista. Borneossa taas on vaikutteita indonesialaisesta ruuasta ja Pohjois-Malesiassa thaimaalaista ruokaa.

Museon jälkeen hyppäsimme bussiin ja kävimme valokuvaamassa upeaa Royal Palacea. Laulava vartija hymyilytti turisteja.


Seuraavana suuntasimme Petronasin torneja ihailemaan. Itse olen tornit jo nähnyt viime kesänä ( eivätkä ne nyt NIIN hienot ole että niitä joka kerta tarvitsisi nähdä) mutta koska Sanita halusi nähdä tornit, niin tottakai kävimme niitä katsomassa.


Petronasin tornien juurella on kiva puisto suihkulähteineen.



Päivän hämärtyessä olikin aika kipaista hakemaan rinkka hostellilta ja lähteä jälleen lentokentän "ihmeelliseen maailmaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti