keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Tulamben-Ubud, Bali, Indonesia

Yhden yön pikavisiitti Tulambenissa oli mielestäni mukava ja 2 päivää sukeltamiseen riittävä. Kävin katsomassa Liberty -hylkyä joka oli vaikuttava näky. Iso rautamöykky meren pohjassa! Liberty on amerikkalaisten rahtilaiva, joka on rakennettu toisen maailman sodan aikaan. Liberty upposi vuonna 1942 japanilaisten ansiosta. Hylky on 125m pitkä ja se on uponneena 50m rannasta. Hylky kuhisee elämää! Siellä on paljon kaloja, riuttaa ja tietenkin sukeltajia. Tulamben on pieni kylä jonka suurin turismin keino on sukellus. Aamusta sukelsin 2 dyykkiä, toisen hylyllä, toisen coral gardenissa. Tämän jälkeen suihku ja kamat kasaan ja nokka kohti Ubudia. Sama kuski joka toi minut Tulambeniin kuskasi minut myös Ubudiin. 2 tunnin ajelun jälkeen saavuin Keski-Balille Ubudin kulttuurikaupunkiin.

Löysin pienen etsinnän jälkeen edullisen 3 Dewi´s kotimajoituksen (pramea hotellihuone), jossa on oma terassia josta on näkymä sisäpihalle jossa on kotitemppeli. Aidan takaa pilkottaa riisipelto. Rauhallista ja mukavaa! Ubudin keskusta on nimittäin aika sekamelska liikenteen vuoksi. Huoneen hintaan kuuluu aamiainen, tuuletin, lämmin vesi, kylpyamme, "oma akvaario" joka kiertää pihaa. Kaikki tämä vain 10€:lla.

Maisema kujalta katsottuna, oikeanpuolimmainen talo on 3 Dewi´s

kotialttari

Majoituttuani suuntasin Ubudin keskustaan. Kaupungissa on erityisen paljon taidemaalareita ja puuseppiä (ja todella taidokkaita sellaisia), sekä gallerioita, tanssiesityksiä ja ruokapaikkoja pilvin pimein. Keskusta vilisee autoja ja mopoja, turisteja on paljon ja niin on kauppoja ja kauppiaitakin. Täällä en uskaltaisi vuokrata omaa skootteria, vaikka monet turistit niin ovatkin tehneet.

Tanssi kiinnostaa kovin maassa kuin maassa, joten päätin iltapuhteiksi vielä käydä katsomassa perinteistä Balilaista tanssia Ubudin palatsin alueella. Tanssijoiden pukujen väriloisto oli upeaa ja rumpu- ja lyömäsoittimien kilkatus erittäin korkeatasoisen kuuloista. Tässä muutama kuva tanssiesityksestä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti