tiistai 24. syyskuuta 2013

Lembongan-Sanur-Tulamben, Bali, Indonesia

Eilen oli viimeinen päivä Lembonganin saarella. Odotuksia ilmassa lähdimme sukeltamaan aamusta, josko tänään olisi mola mola päivä. Veneessä meillä oli kaksi sukellusryhmää, owd kurssin käyneet (perustaso) ja vähän pidemmälle ehtineet. Itse kuuluin tähän jälkimmäiseen ja mieltä hiveli kovin, kun toisen sukellusporukan divemaster (sukellusopas) kutsui meitä experteiksi, HIHII!

Tässä viimeisen päivän ryhmä rämä.


Sitten pari muuten vaan kuvaa...(ensimmäisessä saippuaa silmässä)


Valitettavasti tästä välistä puuttuu kaikki ne hienot sadat värikkäät kalat, riutat, isot kilpikonnat ja muut kaikki mitä vedenalaisessa maailmassa nähtiin, eli siis se minkä vuoksi tätä kannattaa harrastaa. Katsokaa vaikka täältä yksi youtube sukelluspätkä Lembonganilta niin pääsette vähän fiilikseen.


Jälkimmäisellä sukelluksella virtaus toi kylmää vettä mukanaan, niin että vaikka kaikilla olisi vielä ollut ilmaa jäljellä nousimme 60 minuutin jälkeen pintaan. Normaalisti veden lämpötila on 27C ja virtaus toi 22C vettä. Alkoi oikeasti hampaat kalajamaan yhteen ja pidin jo käsivarsista kiinni kun paleli niin kovin. Melkein olisi saanut olla kuivapuku yllä, eikä 5mm pitkä märkäpuku. Vähintäänkin huppu ja hanskat!

Aamusta suuntasin pikapaatilla jälleen talla pohjassa Sanuriin, majatalon isäntä halaili monta kertaa ennen lähtöä ja haki kartan, että saa selvyyden että missä minä oikein asun. Sanurin rannalla minua oltiin nimikyltin kanssa vastassa, tosin nimi vain etäisesti muistutti nimeäni. Etunimi ja sukunimi olivat molemmat ihan väärin, mutta tunnistettavia :) Sitten köröteltiin pitkin vuoristoja ja maissi- ja riisipeltojen vierustoja Pohjois-Balille 2,5h. Maksoin automatkasta 30€, koska en jaksanut käyttää koko päivää paikallisbusseissa istuskeluun. Saavuin siis jo puolen päivän jälkeen Tulambeniin. Sain edullisen huoneen Dive Concepts firmalta, jossa on samassa sekä bungalowit, ravintola että sukelluskoulu. Näppärää, paitsi että kaikki muut puhuu ranskaa. Noh, eipä ainakaan tarvi olla sosiaalinen tänään, voi keskittyä virtuaaliseen sosiaaliseen elämään, onhan sekin tärkeää. Pääsin siis tänään jo sukeltamaan, koska olin ajoissa paikalla. Huomenna aamusta katsastamaan Liberty hylky. Iloitsin siitä että veden lämpötila on 29C ja voi sukeltaa 3mm märkäpuvulla ja jopa lyhyellä, jos haluaa. Valitsin kuitenkin eilisen kokemuksen perusteella tänään vielä pitkän märkkärin, jos vaikka tulee kylmä. Mutta onneksi ei tullut!

Tämä kuva on jostain matkan varrelta Itä-Balilta.


Sukelluksen jälkeen istuskelin tässä "omassa ravintolassani" päivällisellä ja divemaster kysyi ohimennen että olenko huomannut tulivuoren. Olin ihan hoo moilasena että jaa mitä!? Tuossa aika lähellä on siis tulivuori josta pulppuaa laavaa, vaikuttavan näköistä. Anteeksi, että oli pimeää kun otin tämän kuvan (tai ei kai sellaista voi pyytää anteeksi...).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti